11 juni 2023 – Kennismaking met familieopstellingen

Op zondagmiddag 11 juni organiseren Lotte Schierenberg en ik een ‘kennismaking met familieopstellingen’.

Vaak weet je lijf en je onderbewuste meer dan je hoofd.

Soms loop je ergens tegenaan, heb je iets meegemaakt, voel je dat je je altijd maar aanpast of dat je telkens in dezelfde dynamieken terechtkomt. Meestal voelt dit als een losstaande situatie, als iets wat je overkomt of gewoon bij je hoort. Veel vaker is het een patroon dat zich, onbewust steeds maar herhaalt. Een patroon dat is ontstaan in jouw systeem van herkomst. Er is dan als het ware een onzichtbare onderstroom die je kan belemmeren in je ontwikkeling, heling of groei. Door dit te onderzoeken in een familieopstelling komen deze patronen en dynamieken aan het licht en wordt zichtbaar wat eerder verborgen leek.

Je kan van alles bedenken, maar wanneer je in een familieopstelling staat gebeurt er iets dat veel meer verteld dan een gedachte. De informatie die wordt opgehaald in alle kleine signalen van het lijf, het stokken van de ademhaling, het wegkijken. Een representant (een deelnemer die staat voor iemand in jouw opstelling) geeft vaak precies terug wat nodig is.
Het is wonderlijk hoe, dat wat zich aandient elke keer weer lijkt te kloppen. Hoe zowel vraagsteller als representanten naar huis gaan met diepe inzichten die een helende werking kunnen hebben.

Wat kan je verwachten?

Een middag waarin je kan kennismaken met familieopstellingen. We gaan iets doen om in je lijf te komen, er komt wat theorie en uitleg aanbod over systemisch werken en we zullen allemaal ervaren hoe het is om in een kleine opstelling te staan. Daarna zal er ruimte zijn voor een aantal grotere opstellingen (afhankelijk van de tijd en het aantal vragen). Dit betekent dat je aanbod kan komen als vragensteller of/en als representant in iemand anders zijn opstelling. Beide zijn zeer leerzaam en als representant in iemands opstelling staan is overigens zelden toevallig 🙂

Mocht je van tevoren al weten dat je graag een vraag zou willen inbrengen laat het ons dan alvast even weten.

Waar: AVA meeting Space – kiesstraat 22-14, Amsterdam IJburg (gratis parkeren voor de deur)
Tijd: 13u – 17u
Investering: 45 euro (eenmalig introductie tarief, zodat iedereen kennis kan maken met de kracht van systemisch werk)