Plezier maken

Plezier maken, je helemaal vrij voelen zonder je zorgen te maken over de mening van een ander. Het gevoel hebben dat alles kan, bruisen van energie en volledig tevreden zijn met wie je bent.

Het zijn slechts een paar van de prachtige kwaliteiten die we allemaal in ons hebben. Bij de één wat meer aanwezig dan bij de ander en bij sommigen van ons ver te zoeken. Zelfs zo ver weg dat je je haast niet kan voorstellen of herinneren dat je je ooit zo hebt gevoeld of (weer) zou kunnen voelen.

De drang om de dingen in het leven “goed” te doen heeft misschien de overhand genomen, in werk of privéleven. De nadruk is verschoven naar presteren en credits krijgen voor wat je kan in plaats van wie je bent. Een lat die je haast onbereikbaar hoog legt maar je kan het écht niet laten om die na te streven. Je eigen grenzen vervagen, de drang naar controle neemt toe en je gaat maar door. Je energie raakt op en je vindt haast geen rust meer.
Een ongezonde en helaas veel gehoorde klacht.

Het is een teken dat je uit balans bent en dat er een deel in jou té hard aan het werk is om de dingen in het leven perfect te willen doen. Een onmogelijke opgave en een aanslag op je gezondheid…

Om de balans terug te vinden is het nodig om ook jouw “vergeten” deel weer mee te laten doen. Dat deel dat je laat genieten, laat voelen, zorgt voor zelfvertrouwen en ontspanning. Het deel dat je voor jezelf laat zorgen, energie geeft en niet te vergeten: plezier laat maken!

Als beide delen even hard aan het werk zijn ben je in balans. Dan zal je merken dat je op een gezonde en plezierige manier jouw doelen bereikt!

Heb jij behoefte aan meer plezier en ontspanning in jouw leven? Minder “moeten” en meer mogen van jezelf? Ik begeleid je graag in een coachtraject om jouw balans terug te vinden.

Neem gerust contact op voor meer informatie of je aanmelding.